DONA(R) VEU. Converses santanyineres

«DONA(r) Veu, Converses santanyineres» va ser un projecte pensat i creat pel dia internacional de la dona al municipi de Santanyí. La proposta que presentàrem per aquesta ocasió va ser un format oral i d’arxiu visual, les converses ens serviren com a dispositiu per establir un diàleg al voltant dels seus vincles amb Santanyí, amb el qual un poble que ha viscut el passat,  viu el present i  transmet a les generacions futures els seus coneixements. Un patrimoni cultural per a donar valor i enregistrar les seves vivències segons les seves característiques, les identitats, les tradicions, els orígens, els costums, els hàbits.  El seu dia a dia en conformaren els continguts.

30 dones amb 12 perfils diferents; política, brodadora, nouvinguda, estrangera, major, món del teatre, emprenedora, emblemàtica, pagesa, joveneta i nina, segueren a una taula redona amb una proposta concreta,  la del diàleg i l’escolta, mitjançant una sèrie de preguntes que els hi vàrem plantejar demanar-se i respondre entre elles.

Vam pensar que seria interessant mesclar diferents perfils per tal de fer més enriquidores les converses, per tant, aquests diàlegs es produïren entre 2 perfils de 5 i 6 participants per a cada taula. Al voltant d’aquesta, les dones estrangeres per exemple, demanaven a les emprenedores com era emprendre a un poble com a Santanyí. Les polítiques demanaven a les jovenetes si sentien el poble com un lloc per desenvolupar el seu futur, … Així empràrem la pedagogia de la pregunta com a eina i fil conductor.

Can Timoner, associació cultural, va ser el lloc que ens oferiren per fer i gravar les converses. Catalina Obrador, ens va facilitar molt la tasca d’organització i gestió. La seva entrega per a  la cultura és admirable.

Amb tot el material gravat, editàrem un documental d’una hora que es va projectar el 8 de maig de 2017 al Teatre de Santanyí, amb motiu del dia internacional de la dona.

Aquest projecte va ser possible gràcies al finançament de l’Ajuntament de Santanyí.

El resultat va ser una experiència enriquidora, emotiva i pedagògica que ens va ajudar una vegada més, a constatar i creure en la força del diàleg com a eina de comunicació i transmissió de coneixements. Gràcies per creure en aquest projecte i la capacitat educadora de la conversa.

Aquí teniu el documental complet.

 

Crea una web o blog en WordPress.com

Subir ↑